+386 (0)40 329 959

Optimizacija spletnih strani (SEO)

Imate spletno stran, vendar je nihče ne najde? Vaše potencialne stranke so vas iskale tudi danes, našle pa so samo vašo konkurenco! In iskani boste tudi jutri! Zato ne smete zamuditi priložnosti in izpustiti potencialnih kupcev!

 

Zakaj optimizacija?

  • V svojo dejavnost ste vložili določeni znesek kapitala, katerega sedaj želite povrniti in ustvariti dobiček. Optimizacija strani tako zagotavlja večje vračilo investicije in dobiček, zaradi večje obiskanosti in možnosti, da vas potencialni kupci najdejo.
  • Povečanje obiska na strani.
  • Promocija blagovne znamke.
  • Povečanje prodaje, zaradi večje obiskanosti.
  • Visok položaj na iskalnikih.

Izkoristite prednosti, ki jih ponuja optimizacija spletne strani in si zagotovite mesto pred konkurenco! Pri tem vam pomagamo mi.

Razumete vašo HTML kodo?

Ne, ni vam potrebno znanje programiranja in posebna znanja iz področja računalništva. Malce vas bega dejstvo, da je za splet potrebnih toliko različnih kod, čipov, oznak in vsega, česar preprosto ne razumete, mogoče niti ne želite razumeti in se ne trudite. 

Če HTML kode ne razumete, ste v položaju, ko ne veste kako jo brskalniki izkoristijo in vaši spletni strani dodelijo pozicijo. Si pa želite biti med prvimi? * Brskalniki preberejo meta oznake HTML kode na vaši spletni strani in s tem ugotovijo vsebino ter bistvo spletne strani. V primeru ko vaša koda vsebuje napake, brskalnik meni, da je koda napisana in je tako ne bo upošteva.

Zgolj izdelava spletne strani ter njena objava na spletu, ne zagotavljata obiska in prepoznavnosti, zato se vse bolj pogosto odločamo za optimizacijo le-teh.

Spletni iskalniki kot so Google, Yahoo in Bing za večino uporabnikov interneta predstavljajo vstopno točko v svet informacij. Ker trendi uporabe spletnih iskalnikov iz leta v leto naraščajo, se vedno več pozornosti posveča spletnim stranem in njihovi vsebini, ki je prikazana v rezultatih iskanja. Optimizacija spletne strani pravzaprav v osnovi pomeni prav osredotočanje na vsebino, ki je za uporabnika informativna in pregledna. Po drugi strani pa z bogato in informativno vsebino pomagamo tudi iskalnikom do lažjega indeksiranja vsebine naše spletne strani, slednji tako na najboljši možni način zagotovijo vračanje ustreznih rezultatov na poizvedbe uporabnikov.

Kaj je pravzaprav optimizacija?

Ko uporabnik poizveduje po informacijah v brskalniku, mu ta ponudi tiste, katere so zanj najbolj primerne. Da je spletna stran uporabniku prijazna in ste tako uvrščeni na višje mesto med rezultati, mora biti spletna stran kvalitetno in strokovno optimizirana, oziroma narejena, tako da iskalnik prepozna vse njene dobre lastnosti. Ko bo stran višje v rezultatih ste zagotovo tarča potencialnih strank, kajti 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran. Veste kaj sledi, ko vas ni tam? Ne bodo vas našli! 

Optimizacija (SEO) je torej postopek, ki omogoča, da se spletna stran prilagodi ali izdela na iskalnikom prijaznejši način, s tem se pojavlja višje v rezultatih. Ključnega pomena so tudi uporabljene tehnike. Te morajo biti ustrezne, na voljo pa jih je kar nekaj. V osnovi jih delimo na dela, ki se izvajajo neposredno na spletni strani (on-site optimizacija) in dela, ki se izvajajo izven spletne strani ter vplivajo na prepoznavnost spletne strani (off-site optimizacija). Za dobro, oziroma produktivno optimizacijo sta pomembni obe.

Kakovostna optimizacija spletne strani je ključnega pomena za večanje obiska na spletni strani in je eden izmed najpomembnejših korakov v procesu izdelave produktivne spletne strani. Veliko je ponudnikov, ki obljubljajo bajne,učinkovite in hitre rezultate, vendar moramo vedeti, da je to dolgoročen in zahteven postopek, zato je pomembna uporaba pravih metod optimizacije, kajti nestrokovna optimizacija lahko privede do kaznovanja spletne strani, s strani iskalnikov kar privede do izpada obiskovalcev. Zato je pomembna strokovno izpeljana optimizacija strani, pri čimer je pomembna že sama izdelava spletne strani, izbira ključnih besed in njihova pravilna umestitev teh v njej.

O podjetju
Vividia,računalniške storitve, Gregor Kovačič s.p.
Kodrova 4b, 1000 Ljubljana
D.Š.: 87411814
M.Š.: 6269842000
Povežite se z nami
Scroll to top